Evenimente

licitatie-1.jpeg

Iunie 2021 LICITĂM PENTRU UN ZÂMBET! LICITĂM PENTRU O IMPRIMANTĂ BRAILLE  

Camera Notarilor Publici Bucureşti a organizat marți, 1 Iunie, cu ocazia Zilei Copilului, la sediul său de arhivă din Cernica, o licitaţie inedită cu scop caritabil: notarii publici din Camera București au donat tablouri, cărți, manuscrise, obiecte de artizanat, decorațiuni și alte obiecte cu valoare istorică și artistică pe care le-au licitat între ei cu prilejul întâlnirii din 1 Iunie. Notarii care nu au putut participa la licitație au donat direct diverse sume de bani într-un cont bancar special creat.

Suma de bani adunată de peste 122.000 lei va fi folosită pentru achiziționarea unei imprimante de tip Braille și a unor rechizite ce vor fi donate copiilor cu deficienţe de vedere de la Liceul Tehnologic Special "Regina Elisabeta" din Bucureşti.  

Un copil cu deficiențe de vedere susține examenul de bacalaureat cu aceleași subiecte ca toți ceilalți elevi de liceu. Imprimanta Liceului ”Regina Elisabeta” la care se traduc în Braille subiectele de examen este foarte veche și se poate defecta oricând.

Prin acțiunea sa, Camera București contribuie la educația copiilor din liceeul bucureștean și își asumă rolul de a se implica activ în comunitatea din care face parte prin inițierea și implicarea în diverse proiecte cu impact pozitiv asupra societăţii.

plantare-2.jpg

Aprilie 2021 CAMERA NOTARILOR PUBLICI BUCUREȘTI SĂRBĂTOREȘTE ZIUA MONDIALĂ A PĂMÂNTULUI

În primăvara anilor 2018 și 2019, notarii publici din Camera București s-au implicat în activitatea de plantare de arbori în localitatea Brănești. Vom relua această activitate imediat ce condiţiile ne-o vor permite. Până atunci, ne bucurăm să știm că arborii plantați de noi produc deja mii de litri de oxigen pur în fiecare zi și că s-au transformat în ecosisteme pentru multe și diverse viețuitoare.

Cu aceeași grijă pentru planetă, Camera București reciclează, în fiecare an, 30 de tone de hârtie si donează contravaloarea hârtiei colectate pentru acțiuni de împădurire. Salvăm astfel, anual, 510 copaci. Depinde de fiecare dintre noi să facem planeta un loc mai frumos și mai sănătos în care să trăim.

La mulți ani Planetei Noastre!

ciocan-balanta.jpg

Aprilie 2021 CAMERA BUCUREȘTI INVITATĂ LA ATELIERUL DE LUCRU AL CONSIULULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII

La invitația Consiliului Superior al Magistraturii, doamna notar Laura Badiu, președintele Camerei Notarilor Publici București și notarii publici, Monica Pop, Sorin-Sergiu Marina și Silviu-Cătălin Boroi au participat, în calitate de reprezentanți ai Camerei, la atelierul de lucru organizat în data de 19 martie 2021 cu prilejul dezbaterii materialului ”Analiza de nevoi privind pârghiile mai rapide de soluționare a relațiilor juridice litigioase în cauzele civile” din cadrul Proiectului ”Eliminarea factorilor pentru inflația de cauze, identificarea elementelor normative și a tendințelor de aglomerare-EFICIENȚA”, proiect cofinanțat din Fondul Social European.

photo2.jpg

Martie 2021 UN MEMBRU AL CAMEREI NOTARILOR PUBLICI BUCUREȘTI, ALES PREȘEDINTE AL ARERT

După două mandate de vicepreședinte al Asociației Rețelei Europene a Registrelor Testamentare (ARERT), prin votul membrilor Consiliul de Administrație al acestei asociații, colegul nostru, notar public Octavian Rogojanu a fost ales președinte al ARERT pentru următorul mandat de 5 ani.

Asociația Rețelei Europene a Registrelor Testamentare reunește 20 de state membre care dețin fiecare câte un registru al testamentelor și permite verificarea în cauzele succesorale cu elemente de extraneitate a existenței dispozițiilor testamentare întocmite de un defunct în oricare dintre statele membre. 

img-4446.jpg

Martie 2021 ARBITRAJ INSTITUȚIONALIZAT

Colegii noștri, notarii publici Dan Tătaru, Silviu Boroi și Sorin Marina au participat  vineri, 12 martie, la o întâlnire de lucru cu membrii din Colegiul de Conducere al Curții de Arbitraj de pe langă Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București pe tema arbitrajului instituționalizat în scopul operaționalizării Curții de Arbitraj din cadrul Camerei Notarilor Publici București.

primavara-2.jpg

Martie 2021 A APĂRUT NUMĂRUL 73 AL PUBLICAȚIEI BULETINUL DE BUCUREȘTI

Din cuprinsul publicației on line editate de Colegiul Director al Camerei Notarilor Publici București semnalăm interviul despre vaccinare cu dr. Vlad Mixich, informarea despre telemuncă sau despre digitalizarea activității Camerei, articolul despre clauzele abuzive dintr-un antecontract redactat de dezvoltatorul imobiliar, portretul lui Eugeniu Carada, cel de a cărui vrednicie se leagă înființarea Băncii Naționale a României, poveștile colegilor noștri despre conducerea Facultății de Drept din Universitatea București, despre primăvară, șah, lectură, ipocrizie sau viața la țară.

Vă invităm la lectură! www.buletinuldebucuresti.ro 

eveniment-februarie-2021.png

Februarie 2021 MEMBRII CAMEREI NOTARILOR PUBLICI BUCUREȘTI, VOLUNTARI AI CALL CENTER-ULUI DSP BUCUREȘTI- GEEKS FOR DEMOCRACY

O nouă acțiune de voluntariat cu scopuri umanitare a fost inițiată la începutul acestui an de Camera Notarilor Publici București (Camera). De aproape două săptămâni, 12 notari membri ai CNPB fac parte din echipa voluntarilor Geeks for Democracy care operează call center-ul Direcției de Sănătate Publică (DSP) București. Alți notari ai Camerei urmează să se înscrie pe lista voluntarilor în următoarele zile.

evenimente-decembrie-2020.png

Decembrie 2020 SOLIDARITATE DE BREASLĂ ÎN TIMPUL PANDEMIEI DE COVID-19: CAMERA NOTARILOR PUBLICI BUCUREȘTI ÎNFIINȚEAZĂ UN GRUP DE SUPORT PENTRU NOTARI

Membrii Colegiului Director al Camerei Notarilor Publici București au inițiat un grup de suport pentru notarii, membri ai organizației, care au fost infectați sau care au membri ai familiei infectați cu Covid-19. Membrii grupului de suport, denumit „Împreună mai puternici!”, își oferă reciproc sprijin psihologic și sfaturi despre formele și modul de manifestare ale bolii, măsurile legale pe care trebuie să le îndeplinească dacă sunt pozitivi sau contact cu persoane pozitive și orice alt tip de ajutor de care au nevoie, inclusiv donarea de plasmă.

evenimente-noiembrie-2020.png

Noiembrie 2020 CAMERA NOTARILOR PUBLICI BUCUREȘTI A PREMIAT CAȘTIGĂTORII CONCURSULUI ”PROFESIA NOTARIALĂ ÎN ERA DIGITALĂ”

Camera Notarilor Publici Bucureşti a premiat câştigătorii concursului de eseuri „Profesia notarială în era digitală”, organizat în perioada 5 – 19 noiembrie 2020, în contextul aniversării a 25 de ani de notariat public în România.

Premiul I a fost câştigat de Radu Artiom, premiul II a revenit Dianei-Elena Vlad, iar pe locul III s-a clasat Alexandru-Vlad Dima, toți trei studenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti.