Responsabilitate socială

responsabilitate-sociala.jpg

Camera Notarilor Publici București și notarii publici din Camera Notarilor Publici București se implică activ în comunitatea din care fac parte, în conformitate cu valorile care guvernează profesia de notar public. Responsabilitatea socială a Camerei Notarilor Publici București presupune preocuparea pentru o îmbunătăţire continuă a aspectelor referitoare la mediu și sănătate în legătură cu propriile activităţi, precum și inițierea și implicarea în diverse proiecte cu impact pozitiv asupra societăţii precum:

  • Programul de colectare și valorificare selectivă a deșeurilor de hârtie din cadrul Camerei, realizat în parteneriat cu asociația "ViitorPlus - Asociația Pentru Dezvoltare Durabilă”. Anual, cele aproximativ 30 de tone de deșeuri de hârtie din arhiva Camerei sunt predate spre valorificare către societăți specializate în recuperarea deșeurilor, fondurile obținute fiind vărsate în conturile asociației Viitor Plus, în scopul plantărilor de copaci.
  • Programul „Recicleta” al asociației Viitor Plus prin care transportul deșeurilor de hârtie de la birourile notariale asociate proiectului către societăți specializate în recuperarea deșeurilor se face fără emisii poluante, cu cargo-triciclete, fondurile obținute fiind vărsate în conturile asociației Viitor Plus.
  • Sponsorizarea și susținerea prin diverse acțiuni în care sunt implicați notarii publici a Fundației Filantropice Metropolis, organizație care oferă asistență socială pentru copiii vulnerabili și sprijină renovarea spitalelor publice din bani privați și a Asociației Casa Bună care facilitează accesul la educație și sănătate al copiilor din medii defavorizate.
  • Acțiuni umanitare și de voluntariat, precum acțiuni de împădurire, voluntariat în echipa voluntarilor Geeks for Democracy” pentru call-center-ul Direcției de Sănătate Publică București în acțiunea împotriva COVID-19, consultații gratuite pentru cetățenii ucrainieni refugiați în România, donații de produse pentru refugiații ucrainieni.
  • Acțiuni de strângere de fonduri prin Fundația Notar 2006 a Camerei București, organizarea unor evenimente precum ”Crosul Notarilor”, ”Licitația de 1 Iunie” sau ”Concertul de Crăciun-Iarnă Magică” în scopul susținerii unor proiecte dedicate educației și sănătății copiilor, precum achiziționarea unei imprimante Braille pentru un liceu cu elevi cu deficiențe de vedere, achiziționarea unui aparat medical pentru Spitalul de Urgența pentru Copii ”M. S. Curie” din București, ajutorarea copiilor sprijiniți de Asociația Zi de Bine sau Fundația Bambini in Emergenza.
  • Acțiuni și proiecte diverse în domeniile culturale, artistice și de învățământ, precum donații în cărți pentru elevii din școlile rurale, sprijinirea Universității din Cernăuți, cursuri de educație juridică în liceele bucureștene, concursuri cu premii pentru studenții facultăților de drept din București.