Uniunea Națională a Notarilor Publici din România

Notarii publici din România sunt constituiţi la nivel naţional în Uniunea Naţională a Notarilor Publici, organizaţie profesională înfiinţată prin lege, cu personalitate juridică, de interes public, compusă din 15 Camere care funcționează la nivelul circumscripțiilor Curților de Apel de pe teritoriul României. Numărând peste 700 de notari publici, Camera Notarilor Publici București este cea mai mare dintre Camerele ce compun Uniunea Națională a Notarilor Publici. 

În prezent, Președintele și Prim-Vicepreședintele Uniunii Naţionale a Notarilor Publici sunt notari publici membri ai Camerei Notarilor Publici București: 

 

 
Doamna Doina Rotaru, Prim-Vicepreședinte al Uniunii Naționale a Notarilor Publici

Succesul notariatului public se datorează faptului că patru sute de notari de stat au pus bazele acestei instituţii și că ulterior notariatul public a continuat să se dezvolte și să se modernizeze prin preluarea arhivelor notariatelor de stat, crearea registrelor electronice notariale, informatizarea serviciilor oferite și, mai ales, prin orientarea profesiei spre binele clienților, în deplină legalitate.

Dialog de excelență cu doamna notar public Doina Rotaru, Prim-Vicepreședinte al UNNPR:

Cine are nevoie de notar ? – Interviu Legal Point

 
 
 

 

picture-2.png

 
Domnul Dumitru Viorel Mănescu, Președinte al Uniunii Naționale a Notarilor Publici 

Am urmărit ca instituția noastră prin politicile de dezvoltare și strategie să fie un partener de nădejde al statului, dar și să vină în sprijinul cetățenilor în ceea ce privește siguranța circuitului civil. Admiterea UNNPR în organismele internaționale cu caracter profesional constituie o recunoaștere a valorii notariatului public din România.

Interviu cu domnul notar public dr. Dumitru Viorel Mănescu, Președinte al UNNPR:

Prin ce am realizat până în prezent suntem la nivelul european și mondial al profesiei